Een goede start


Er komen veel nieuwe dingen en indrukken op uw kind af als het naar school gaat: vijf dagen in de week van huis, nieuwe kinderen, een ander dagritme, nieuwe regels ….. Gelukkig hebben vrijwel alle kinderen het snel naar hun zin! Praat met uw kind over wat het kan verwachten, maar maak er tegelijkertijd ook  niet te veel drukte om.

 
Zorg dat uw kind zindelijk is
Wij gaan ervan uit dat uw kind zindelijk is als het op school start. Natuurlijk kan er nog wel eens een 'ongelukje' gebeuren. Maar voor het kind zelf en de juffen is het niet prettig wanneer het nog een luier draagt.  

Mocht uw kind nog niet zindelijk zijn dan vragen wij u dit te melden. Het verschonen van kinderen zit niet in het takenpakket van leerkrachten en in principe mogen wij kinderen die nog niet zindelijk zijn weigeren. Dit is echter niet ons uitgangspunt. Liever zoeken wij samen met u naar een oplossing. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat wij ouders bellen wanneer hun kind verschoond moet worden, zodat zij kunnen komen om hun kind te verschonen. 


Maak het afscheid niet te lang
Onze ervaring is dat kinderen sneller hun draai vinden als er geen ouder in de buurt is. Maak daarom het afscheid niet te lang, ook niet wanneer uw kind huilt of zich aan u vastklampt. Geef uw kind een kus, wens het veel plezier en zeg dat je het na schooltijd weer komt ophalen. Het verdriet is meestal snel over wanneer u weg bent.

 
Creëer rust 
Geef uw kind ook thuis de ruimte om te wennen. Moe of humeurig? Laat het lekker even op de bank liggen, of hou het een middagje thuis van school. Pas met 5 jaar is een kind leerplichtig.